Drs. Onno de Groot

drs. Onno de Groot FB (1976) studeerde fiscale economie aan de Universiteit van Maastricht

"Belastingen hebben eigenschappen van water, het zijn vaak communicerende vaten. Als belastingadviseur ga ik op zoek naar de laagste totaalheffing, of naar het lek"

Na afronding van zijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Maastricht (2002) is hij werkzaam geweest als fiscalist in zowel een internationale adviespraktijk als een MKB-georiënteerde praktijk bij middelgrote accountantskantoren. Als gevolg hiervan is sprake van een zeer brede fiscale interesse in zowel grensoverschrijdende fiscale problematiek (zoals salary splits, expat-faciliteiten, internationale sociale zekerheid, emigratie en immigratie, grensoverschrijdende structuren) als typische MKB vraagstukken (optimaliseren bedrijfsstructuur en herstructureringen, joint ventures, bedrijfsopvolging, innovatiebox, estate planning, second opinions etc.). Met name de fiscale kansen en uitdagingen van het nabij gelegen België hebben zijn bijzondere aandacht. In 2011 is hij als vennoot toegetreden tot de maatschap Marree & Van Uunen Belastingadviseurs in Oisterwijk.

Onno de Groot is woonachtig in Breda, is getrouwd en heeft twee kinderen. Naast zijn fiscale advieswerk vervult hij enkele bestuursfuncties/commissariaten. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn kinderen, met golfen en met sleutelen aan klassieke auto's.

 

Mail Drs. Onno de groot: onno.de.groot@marree-cs.nl

> Terug naar Team